Revita Fe

(1 клиент преглед)

630 ден до 2,190 ден

Во Revita Fe® се наоѓа двовалентно железо, единствениот облик кој човекот може да го користи. Благодарение на присуството на матичен млеч, пчелин производ кој го зголемува процентот на искористливост на хранливи материи, железото од Revita Fe® многу лесно се вградува во 12 палачното црево. Покрај тоа железото е врзано за протеини, хелирано, со што се избегнува неговата оксидација како метал и затоа при неговото консумирање ги нема вообичаените тегоби како мачнина, гадење, киселини, запек, дијареа и метален вкус во устата.

Редовното консумирање на Revita Fe® овозможува:
•добра крвна слика;
•оптимални вредности на хемоглобин;
•железо кое циркулира и железо кое е складирано;
•брзо надополнување на железото после болест или некоја операција;
•идеален производ за трудници и доилки бидејки ги штити двете групи од постпородилна анемија.

За децата од школска и претшколска возраст, Revita Fe® не е само одличен, природен извор на железо, туку и препарат кој благодарение на матичниот млеч го зајакнува имунитетот, го подобрува помнењето, концентрацијата, овозможува идеален раст и развој, а кај девојчињата во пубертет помага полесно и побезбедно да поминат низ таа животна фаза и да избегнат анемија.
Revita Fe® е пакувана во пакување од 250 гр.

избриши

Состав

Активни компоненти – матичен млеч, двовалентно хелатно железо, витамин ц

Употреба

Две кафени лажички (12г) се раствoраат во 200 мл. вода. Се користи сува неметална лажица. Се препорачува една до три чаши дневно во зависност од потребата на организмот и возраста.
Напомена: Да не се конзумира со други лекови и препарати кои содржат железо.

1 преглед за Revita Fe

  1. Ubavka Veljanoska

    10+spored mene mnogu ubav i lekovit napitok. Cela familija go pieme 2 godini i mnogu sme zadovolni. Samo Revita i nema da zgresite. Od iskustvo vi kazuvam. Pozdrav.

Додај преглед

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *