Суперхрана за дијабетичари

Кога станува збор за дијабетот, млечот ги возобновува Лангерхансовите островчиња во панкреасот кои лачат инсулин така што делува и на самата причина на болеста, а исто така ги санира и психичката и физичката исцрпеност кај дијабетисот.

Revita Stevia® е особено погодна за дијабетичарите, содржи лиофилизиран матичен млеч, најсилната природна состојка која го стимулира и обновува организмот, во комбинација со стевиа – природен засладувач со висока биолошка вредност.