Го нормализира хормонскиот статус и метаболизмот

Со редовно консумирање на млечот се постигнува баланс во организмот на човекот. Матичниот млеч е одличен сојузник во проблемите со телесната тежина, бидејки ја враќа рамнотежата на метаболизмот. Исто така, Revita придонесува и за нормализирањето на хормонскиот статус, значајно ги ублажува климакеричните тегоби кај жените додека кај мажите ја зголемува количината на сперматозоидите, подвижноста и виталноста, како и зрелоста и интегритетот на ДНК. Матичниот млеч ги нормализира нивоата на тестостерон и ги зголемува шансите на партнерот за бременост. Матичниот млеч е исклучително богат со хранливи материи  па позитивно делува на потенцијата кај жените и мажите подобрувајки го квалитетот на спермата и јајце клетките.
Тој е соодветен за користење кај жените кои страдаат од предменструален синдром, кои имаат ниско ниво на естроген и нередовен менструален циклус.