Помогнете му на вашето дете да ја победи анемијата на природен начин и без тегоби!

Помогнете му на вашето дете да ја победи анемијата на природен начин и без тегоби!

Најмалите се посебно осетливи на препаратите со железо. Болки во стомачето, гадење, мачнина, запек, дијареа…
Со помош на Revita Fe децата го надополнуваат недостатокот навистина брзо, на природен начин и без никакви тегоби.

Во Revita Fe се наоѓа двовалентно железо, единствениот облик кој човекот може да го користи, а матичниот млеч го зголемува процентот на негово апсорбирање, па за вистинскиот ефект доволна е помала количина во споредба со класичните препарати со додаток на железо.
Покрај тоа железото е врзано за протеини, хелирано, со што се избегнува неговата оксидација како метал и затоа при неговото конзумирање ги нема вообичаените тегоби.

За децата од школска и претшколска возраст, Revita Fe не е само одличен, природен извор на железо, туку и препарат кој благодарение на матичниот млеч го зајакнува имунитетот, го подобрува помнењето, концентрацијата, овозможува идеален раст и развој, а кај девојчињата во пубертет помага полесно и побезбедно да поминат низ таа животна фаза и да избегнат анемија.

Децата уживаат во прекрасниот вкус на сокче од шумско овошје на RevitaFe Forrest Berries додека истовремено ја зајакнуваат својата крвна слика и својот имунитет.

Додај коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *