Го регулира работењето на виталните органи и ткива

Матичниот млеч го регулира работењето на виталните органи и ткива и затоа го забрзува лекувањето кај болестите на срцето, црниот дроб, бубрезите, бешиката, астмата, бронхитисот, заболување на кожата и слузокожата, кариесот и катарактата. Сето ова е возможно затоа што млечот подеднакво навлегува во ткивата на парадентот, очниот и слушниот апарат, дишните органи и црниот дроб, бубрезите, срцето, панкреасот, мускулниот и коскениот систем.

Додај коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *