Ја забрзува детокцикацијата и ги санира последиците од зрчење

Матичниот млеч ја забрзува детоксикацијата и ги санира последиците од зрачење бидејќи на јетрата и дава готови, биолошки активни материи, посебно ензими со кои се забрзува исфрлањето на отровите од организмот – пестициди, никотин, алкохол и други штетни материи и тоа дури до 40 проценти побрзо отколку вообичаено. Со јакнење на имунолошкиот систем и со нормализирање на крвната слика се поттикнува регенерацијата на органите оштетени со зрачење и ја враќа целосната виталност на организмот.