Научно докажано

Revita настанала во соработка со Руската Академија на Науките, како решение на задачата, како да им се помогне на луѓето изложени на значителни психофизички напори. Со научни експерименти докажана е способноста на матичниот млеч да ги регенерира клетките на организмот. Уште во седумдесеттите години на минатиот век руските научници потврдуваат дека млечот ја зголемува продукцијата на одбранбени клетки, во моментот на допир на организмот со инфективниот агенс побрзо се создаваат антитела и отстрануваат бактериите од организмот.